Eerstvolgende avond:
Donderdag 14 maart 2019 om 20.00 uur:

Uitnodiging voor de ledenvergadering van 14 maart 2019

Ledenvergadeing met livemuziek van Maya Fridman.In de laatste 2 nieuwsbrieven hebben jullie kunnen lezen dat er na de ledenvergadering livemuziek is, maar wie wij kunnen verwelkomen was tot nu toe nog niet bekend hoewel ik er van uit dat een aantal van jullie wel een vermoeden hebben.
In de vorige berichten stond dat er een muzikant van hoog niveau zou komen. Ik denk dat we niet gelogen hebben, op 14 maart kunnen jullie allen genieten van een optreden van niemand minder dan de bekende celliste Maya Fridman.

De meesten van jullie zullen haar wel eens hebben zien spelen bij o.a. de XFi beurs. Bij Audioclub Oost-Brabant zal Maya een optreden van ongeveer een uur gaan geven. Wat ze gaat spelen is nog een verrassing, maar het zal een aardige doorsnede zijn van wat op haar cd’s te vinden is. De nadruk zal vanzelfsprekend wel op klassieke muziek liggen.

Dat Maya bij ons komt spelen is gezien de zalen waar ze normaal gesproken speelt op zijn minst uniek te noemen. Kijk maar eens haar website. Daarnaast is het voor zover ik weet is het nog nooit bij een audioclub voorgekomen dat een muzikant van dit niveau heeft gespeeld.Voor degene die nog nooit van Maya Fridman hebben gehoord staat hieronder een korte biografie.
Maya Fridman werd geboren in 1989 in Moskou en speelt sinds haar zesde cello. Haar zoektocht naar nieuwe muziek en experimenten voerde haar naar Amsterdam, waar ze in 2016 cum laude afstudeerde aan het Conservatorium. Ze is een meestercelliste die alles kan en alles speelt: klassiek, pop, (gothic) rock, folk, jazz, nieuwe muziek of flamenco. Dankzij haar veelzijdigheid en vurige, emotionele manier van spelen zijn er steeds meer componisten die speciaal voor haar stukken schreven.

Maya speelt in verschillende ensembles en samenwerkingsverbanden, waaronder een duo met Gagi Petrovic (cello, live elektronica en twee stemmen), jazztrio Aeon Trio, diverse projecten met singer-songwriter Jyoti Verhoeff en als gastmuzikant bij de Duitse folkband Faun.
Ze bracht in 2017 en 2018 drie cd’s uit op het Utrechtse label TRPTK: The Invisible Link met werk van Alfred Schnittke, Pēteris Vasks en Arvo Pärt; Red Velvet met stukken van onder meer Karen Tanaka, Gaspar Cassadó en Kaveh Vares, die het titelstuk speciaal voor Fridman schreef; en meest recent The Fiery Angel, een bewerking van de gelijknamige opera van Profokiev voor cello en piano.

Maya ontving in 2013 de prijs voor Beste Muzikant tijdens de Grote Prijs van Nederland en is kandidaat voor Dutch Classical Talent in seizoen 18/19.
Voorafgaand aan dit optreden wordt er een presentatie gegeven door Brendon Heinst, mastering engineer van het label TRPTK waarin hij een korte uitleg zal geven over wat er bij komt kijken om een high/end opname te maken.

De avond begint om 19:30 uur, dit is een half uur voor de officiële start. 
Deze tijd wordt gebruikt om de apparatuur warm te laten lopen, en voor de leden om bij te kletsen. 
Om 20.00 uur start dan de officiële avond.

De thuisbasis van Audioclub Oost Brabant is:
Café
Vingerhoeds
Oude Grintweg 90
5688MB Oirschot

Klik hier voor een uitgebreide routebeschrijving  

of plan uw route hieronder met 

Café Vingerhoeds
Oude Grindweg 90
5688 MB Oirschot
0499-571334

Deze locatie ligt buiten de bebouwde kom van Oirschot, 
aan de doorgaande (binnendoor)weg van Oirschot naar Boxtel.

Voor algemene zaken omtrent de audioclub klik op Info.

Agenda                                                                                                                                                          

Hier de planning* van de komende clubavonden:

Agenda 2019

  • Donderdag 18 april 2019 om 20.00 uur: Vanavond komt Boenic
    Vanavond komt Servi-Q B.V.
    Invulling van de avond is nog niet bekend.