Eerstvolgende avond:

Donderdag 21 september 2017 om 20.00 uur: 
Vanavond komt Koen van Brero ons iets vertellen en laten horen over:

De invloed van wisselfilters in luidsprekers op ‘Klank’
Inleiding

We weten allemaal dat Hifi-weergave (voor nu) nog altijd een benadering van het origineel is. Op veel verschillende plekken in de keten van akoestisch geluid, via microfoons, opnameapparatuur, mastering, distributie, en onze eigen afspeelapparatuur, naar onze oren wordt het oorspronkelijke signaal beïnvloed.

Doel van de demo

Tijdens deze demo gaan we ervaren welke invloed het wisselfilter in luidsprekers op de klank heeft. Met name het aspect van vervorming van het signaal in de tijd gaan we beluisteren. De tijdsvervorming is een bijproduct van het scheiden van de frequenties en wordt normaliter door luidsprekerfabrikanten op de koop toegenomen. Bij 1-weg luidsprekers (met een breedbander) is deze vervorming veel lager dan bij 2 of 3-weg systemen. Deze 1-weg luidsprekers hebben dan ook vaak een andere (voor sommigen natuurlijkere) klank.

Alternatieve filters

Maar ook voor meer-weg luidsprekers zijn er alternatieve filters die deze tijdvervorming in minder sterke mate hebben. Sommige daarvan hebben een slechte reputatie omdat ze de neiging hebben om hard en analytisch te klinken. Wat ik jullie wil laten horen is een nieuw soort digitaal filter dat ik zelf ontwikkeld heb. (Hiermee heeft de audioclub weer eens een wereldprimeur!) Dit filter combineert een aantal belangrijke kenmerken (lage tijdsvervorming, accurate impulsweergave, voldoende overlap tussen woofer en tweeter, natuurlijke i.p.v. theoretische filtering, beperkte complexiteit, geen overshoot, aansluitend op de (on)mogelijkheden van hedendaagse woofers en tweeters) en heeft op een aantal klankaspecten duidelijk een streepje voor.

De audio-set

De set zal bestaand uit een actief aangestuurd systeem met (niet commerciële) coaxiale 2-weg luidsprekers. In totaal worden 4 Hypex klasse-D versterkers gebruikt om de beide woofers en tweeters van hun signaal te voorzien. Voor het uitvoeren van het digitale filter wordt een DSP gebruikt die in het systeem is geïntegreerd. Het systeem biedt de mogelijkheid om tijdens het luisteren te wisselen tussen verschillende type filters met meer of minder tijdsvervorming. Dat biedt ons de mogelijkheid om AB naar de verschillen te luisteren. Als digitale bron zal er een laptop worden gebruikt.Verloop van de avond

Tijdens het eerste deel tot de pauze zal ik een interactieve presentatie met luisterexperimenten verzorgen. Na de pauze is er ook gelegenheid om zelf meegebrachte muziek te spelen. Neem deze dan mee op een USB-stick of SD-card.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties tijdens de avond en hoop velen van jullie te verrassen.

Koen van Brero
d

De avond begint om 19:30 uur, dit is een half uur voor de officiële start. 
Deze tijd wordt gebruikt om de apparatuur warm te laten lopen, en voor de leden om bij te kletsen. 
Om 20.00 uur start dan de officiële avond.

De thuisbasis van Audioclub Oost Brabant is:
Café
Vingerhoeds
Oude Grintweg 90
5688MB Oirschot

Klik hier voor een uitgebreide routebeschrijving  

of plan uw route hier met 

Café Vingerhoeds
Oude Grindweg 90
5688 MB Oirschot
0499-571334

Deze locatie ligt buiten de bebouwde kom van Oirschot, 
aan de doorgaande (binnendoor)weg van Oirschot naar Boxtel.

Voor algemene zaken omtrent de audioclub klik op Info.

Agenda                                                                                                                                                          

Hier de planning* van de komende clubavonden:

Agenda 2017

 • Donderdag 21 september 2017 om 20.00 uur: 
  Vanavond komt Koen van Brero
  ,

 • Donderdag 19 oktober 2017 om 20.00 uur: 
  Vanavond komt Darius Audio.

 • Donderdag 16 november 2017 om 20.00 uur: 
  Vanavond komt
  Live Fdelity met Club 27 open baffle luidsprekers.

 • Donderdag 21 december 2017 om 20.00 uur: 
  Vanavond komt
  Axign met hun classe D versterker.


*De invulling van de avond kan tussentijds nog gewijzigd worden.
Wanneer dit echter het geval is zullen wij dit zo spoedig mogelijk melden op deze website, en middels de nieuwsbrief aan onze leden.Agenda  derden 

Hieronder shows, demo's en beurzen niet door onze club georganiseerd*:


Kijk voor meer tips op www.hifi.nl/agenda
Kijk voor platen en cd  beurzen op www.platenbeurzen.com of LpVinyl agenda
 High End Streaming Event

Audioexpert organiseert in samenwerking met Dynaudio Benelux het zogeheten High End Streaming Event in de Muzerije in Den Bosch, op zaterdag 28 oktober.

Dynaudio Benelux is tijdens deze show vertegenwoordigd met nagenoeg haar complete assortiment van de merken Dynaudio, T+A Elektroakustik en streamingmerk AURALiC. Er zal onder meer gedemonstreerd worden met Dynaudio Evidence Platinum luidsprekers (€ 64.500 per paar), aangesloten op de T+A HV-series (€ 65.000 voor de complete set). Een serieuze high-end streamingset dus.

Gastheren tijdens de show zijn onder andere Dynaudio's Brand Ambassador Roland Hoffman en onder voorbehoud ook Dynaudio-oprichter Wilfried Ehrenholz. Zoals bezoekers van eerdere shows zullen weten kan Hoffmann de specifieke Dynaudio-technieken als geen ander uit de doeken doen en met interessante muzikale voorbeelden verduidelijken.

Van T+A zal hoofdontwerper Lother Wiemann aanwezig zijn om te vertellen over de technieken die het Duitse high-end elektronica- en luidsprekermerk gebruikt. Niet alleen de high-end HV-serie van T+A zal te beluisteren zijn tijdens de show, ook de wat gunstiger geprijsde modellen en series -zoals de CALA, E-serie, R-serie en de DAC8 DSD zijn te beluisteren. Tot slot wordt ook de nieuwe T+A streaming-App, MusicNavigator, zal door Wiemann gedemonstreerd worden.

Daarnaast komt Richard Bates van het streaming-audio merk AURALiC de nagelnieuwe top-streamer Aries G2 (€ 4199) demonstreren en de geheimen en mogelijkheden van de AURALiC Lightning DS software verklappen. Je kunt bovendien luisteren naar de andere AURALiC modellen, zoals bijvoorbeeld het instapmodel Aries Mini, de Altair streamer/voorversterker/DAC en de Polaris Streamer/geïntegreerde versterker.

Primeurs

Aan het begin van het ‘Audioseizoen’ worden ieder jaar weer de nodige nieuwe apparaten geïntroduceerd. En ook dit jaar is dat niet anders. Tijdens het High End Streaming Event zijn er dan ook een aantal echte primeurs te zien. Zo kun je bij AURALiC luisteren naar de nieuwe Aries G2 streaming-bridge en toont Dynaudio alvast een voorproefje van een volledige nieuwe productcategorie: de Music draadloze streaming speakersystemen. Ook de nieuwe Dynaudio subwoofers (Sub en Sub 6) zijn te bewonderen.

Bij T+A kun je kijken en luisteren naar de nieuwe CALA SR en CALA CDR all-in-one muziekspelers en de MP2500R multi-source speler met streaming-audio board, maar ook met cd-speler en DAB+ tuner.

Live muziek

Naast muziekreproductie op het allerhoogste niveau in de Hofzaal kun je ook naar live-muziek in z’n meest pure vorm luisteren. Niemand minder dan de wereldberoemde saxofonist Hans Dulfer zal tijdens het High End Streaming Event optreden. Ook aan de mensen waarvan de partner minder ‘audio-minded’ is, wordt gedacht: in samenwerking met Wijndivas is er een heuse wijnproeverij georganiseerd.

Kortom, of u nu een middagje wil luisteren naar een muziekinstallatie van absolute topklasse, alles te weten wilt komen over streaming audio of gewoon een keer (bijna) alle producten van de merken Dynaudio, T+A en AURALiC van dichtbij wil bekijken, u bent van harte welkom.

Voor de vroege vogels staat er een lekkere tas (Bosch dialect voor een kopje) koffie en een échte Bossche Bol klaar (tot 12.30 uur en zolang de voorraad strekt). Tijdens het High End Streaming Event is de winkel van Audioexpert gewoon geopend!

High End Streaming Event

Zaterdag 28 oktober
10.00 - 17.00 uur
De Muzerije
Hinthamerstraat 74, Den Bosch
(tegenover de Audioexpert winkel)


(Tips, aanvullingen of wijzigingen s.v.p. mailen naar Audioclub Oost Brabant)
*Audioclub Oost Brabant is niet aansprakelijk voor wijzigingen of onjuistheden in deze agenda