Reacties van gasten                                                                                                                                                                   

Hieronder kunt u reacties lezen van importeurs, distributeurs en
leveranciers, die onze audioclub bezocht hebben.

 

       

Ronald Overbosch van Concept en Design Audio:

Goedenmiddag,

Graag wil ik de leden van de audioclub Oost-Brabant hartelijk danken voor de gezellige avond afgelopen donderdag in hun prachtige locatie met fantastisch bier.

Voor de leden van de audioclub gelden mooie kortingen op onze producten zoals Canor, 
Cassiopeia kabels en Adam Audio.

Om een idee te krijgen heb ik een prijslijst van Canor bijgevoegd met daarop de ledenprijzen. 
Indien er interesse is voor andere producten met interessante prijzen kan ik een prijslijst mailen.

Mochten er nog vragen zijn, hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Concept & Design audio
Ronald Overbosch

    

Ronald Wagemaker enCas Oostvogel van
AND Benelux:

Wij willen graag de leden en het bestuur van Audioclub Oost-Brabant hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en de ontspannen sfeer waarin wij onze demonstratie met NAD en DALI producten hebben kunnen doen.
Het was een heerlijke avond - met gezellige mensen - waarop datgene centraal stond waar het eigenlijk om gaat: MUZiIEK!
Houdt u van muziek en de reproductie er van: de Audioclub Oost-Brabant kunnen wij van harte aanbevelen: Wordt lid! Plezier gegarandeerd!

Ronald Wagemaker
Cas Oostvogel

AND Benelux BV/ Tilburg

Henk-Jan van der Vaart van Audiobility Europe B.V.

Hoe gaat het daar in het Brabantse? 

Hier in het noorden ligt lekker veel sneeuw en ik hoef de deur niet meer uit :-)

Ik kijk regelmatig op jullie website wat daar allemaal gebeurd. Jullie zijn erg actief! Keep doing the good thing!

Prettige feestdagen en een goed 2011 toegewenst!


Met vriendelijke groet,
Henk-Jan van der Vaart.
Bouke Seelemeijer van BSAUDIO

Hier even een berichtje van BS AUDIO op zaterdag morgen 27 Februari 2010, nadenkend over de demo avond in Caf Vingerhoeds te Oirschot bij jullie audio club oost Brabant.

Na alles weer te hebben opgeruimd ingepakt en zorgend dat onze demo ruimte in 's-Hertogenbosch
weer als vanouds in top conditie is zat ik aan mijn bureau en dacht ik moet toch nog even iets terug mailen over onze ervaring bij de audio club.

Het is mooi dat er mensen zijn die nog enig gevoel hebben voor innovatie in hifi land want wij als
Importeur van veel innovatieve producten zoals PIEGA met zijn trots de COAX dipole ribbon tweeter die er als eerste in is geslaagd een een ribbon tweeter te ontwikkelen die zwaar belastbaar is en werkt van 400 hz tot 52 khz in een eenpunts bron, overigens heeft hier 20 jaar arbeid in gezeten en dat is niet niks.

Ook met de Tesla aktiv kabels en Power cel hebben we weer een grote stap gezet naar een beter geluid wat ook door de internationale en nationale pers ( zie alle testen MUSIC EMOTION ) wordt onderstreept dat dit echt een hele grote stap vooruit is.

We hebben zeer genoten van al ons werk wat we voor deze avond hebben moeten doen, de waardering was dan ook groot bij alle aanwezigen en hopen dan ook dat de liefhebbers en techneuten er veel van hebben opgestoken, wij denken van wel want de presentatie van Frank Vermeijlen was met de werking van deze uitzonderlijke techniek van Nicola Tesla (reeds 100 jaar geleden ) niet eenvoudig om dit over te brengen op de mensen, hij is daar volgens mij zeer goed in geslaagd en hoop aan ook dat dit gevolg zal hebben.

Na diverse soorten muziek te hebben afgespeeld was ik zelf zeer verrast ook gezien de grote zaal waarin we toch stonden dat het geluid optimaal was zonder dat de ruimte was aangepast.
Ook hieraan kun je merken dat deze techniek bijdraagt aan een beter geluid want als je zorgt dat dat aan het begin van de keten alles ok is wordt de ruimte minder belangrijk omdat de fouten niet meer worden versterkt door de omgeving waar je bent.

Bedank alle vele aanwezigen van de avond voor hun komst en mochten er nog vragen zijn binnen de club dan zijn wij gaarne bereid hier op in te gaan .

Ook jij Martien nog bedankt voor de uitnodiging en jou inzet want het zijn toch lange uren in je eigen vrije tijd, overigens we hebben met de eigenaar van het caf tot in de late uurtjes nog een biertje gedronken en gesproken over muziek en artiesten die daar altijd komen en hebben nog veel muziek gedraaid en hebben met zun drien ( ha ha Brabants ) een klein feestje gevierd en was erg gezellig.

CIAO alla prossima.Lennard Valk van Servi-Q:

De luisteravond van Audioclub Oost Brabant was wat ons betreft een succes. Doel was de overeenkomst te laten horen tussen muziekinstrumenten die live bespeeld werden en de weergave van de directe opname ervan, daar vlak achteraan. Als instrumentarium diende een tuba, een trombone en een cello. De opname installatie bestond uit een Soundfield SPS 422 microfoon plus voorversterker, een Edirol R4 harddisk recorder op 96 kHz en 24 bit, de T+A MP 1250R die als D/A converter dienst deed plus de T+A PA 1230 en A 1530 versterkers. Kabels waren XXL 2 als interlink en Air Blue 3 van Oehlbach.
Als luidsprekers gebruikten we Eclipse TD 712z plus de TD 725 sw, waarbij de laatste via Nordost aan de eindversterker was gekoppeld. Deze kabel was welwillend door n van de aanwezigen ter beschikking gesteld, waarvoor dank!
We gebruikten deze setup om de claim van Eclipse te onderzoeken, dat deze luidspreker in staat zou zijn het originele geluidsveld in een opnameruimte perfect te reproduceren. Daartoe nemen we dus de genoemde instrumenten op in n punt met de Soundfield en speelden we die af via de perfect fasereine nweg Eclipse luidsprekers die volgens het Time Domain principe werken. In de bijlage vindt u details van deze technologie.
Na een korte introductie van ondergetekende gingen de blazers van start. Er zaten tenminste drie rijen luisteraars in de zaal,die, naar valt aan te nemen, allen een andere perceptie hadden van het gebeuren. Hun plaats ten opzichte van de instrumenten en de microfoonopstelling was immers verschillend. Wat opviel was dat de Eclipse luidsprekers vrijwel geheel in staat waren de oorspronkelijke geluidsdruk en dynamiek van deze blaasinstrumenten weer te geven. Dat is een prestatie van formaat omdat we hier te maken hebben met luidsprekers die slechts n conusje bezitten van 12 cm en daarbij een rendement hebben van 81 dB/W op een meter afstand. Gelukkig gaf de krachtige T+A geen krimp en kwam deze nooit vermogen tekort.
Een van de aanwezigen vond de detailweergave van de opname sterker dan die van de live instrumenten. Dat klopt want de microfoon stond in het directe veld van de instrumenten terwijl de betreffende luisteraar verder naar achteren in de zaal zat. Ook bleek de plaatsing van de instrumenten, naarmate men verder naar achteren in de zaal zat, meer links-rechts te zijn, terwijl de blazers vlak naast elkaar zaten. Hieruit blijkt dat wij ook "in perspectief" luisteren, geluidsbronnen die verder weg zijn komen meer vanuit n punt. Omdat de microfoonopstelling zo ongeveer tussen de instrumenten in stond werden de blazers vrijwel links-rechts opgenomen. Bij weergave werd deze verhouding precies z weergegeven wat vooral achterin de zaal als links-rechts werd gekarakteriseerd. Gezeten in de directe nabijheid van de microfoonopstelling bleek de stereobreedte juist heel natuurgetrouw.
De Cello klonk live prachtig royaal en met duidelijke houtklank. Zowel geplukt als gestreken was dit een kostelijke belevenis. De weergave echter was dunner en klonk kaler dan live. Dit heeft te maken met de microfoonopstelling en de ingestelde karakteristiek van de microfoon. 
Het weergeven van eigen cd's was een interessante bezigheid. En van de aanwezigen merkte op dat hij de subwoofer zo goed vond integreren in het geluidsbeeld.
Al met al hebben we geleerd dat het heel nuttig is om te luisteren naar live, akoestische muziek en de weergave alleen daaraan te refereren. Daarbij is het vinden van een goede luisterpositie een vereiste.
In deze zin was dit een geslaagd experiment en zeker voor herhaling vatbaar, en dan met weer andere instrumenten.Reactie van Garmt van der Zel van Beter beeld en geluid zoals gepost op het ht-forum

Een tijdje geleden vroeg HSN (Jan) ons of wij geinteresseerd waren om een demo te geven voor Audioclub Oost-Brabant. Dit leek ons gelijk wel wat en na wat gepuzzel over wat we wilden gaan demonstreren werd de datum vastgesteld.

Eerst even de officiele aankondiging op de site van Audioclub Oost-Brabant:

Citaat
Donderdag 20 juli 2006 om 20.00 uur (stipt): Garmt van der Zel en Bjorn Mateijsen van
Beter beeld en geluid uit Almere vertegenwoordigen een breed scala aan audio en video apparatuur. De planning is om de volgende apparatuur mee te nemen: 

Set 1:

Wilson Benesch Arc speakers 
Lyngdorf TDA 2200 versterker 
Lyngdorf CD-1 CD-speler 
2x Velodyne DD-12 subwoofers 

Set 2:

Living Voice OBX-R2 speakers 
Lavardin IT versterker 
Michell Gyro platenspeler 
Benz Ace low element 
Lehmann Black cube RIAA voorversterker 

Met set 1 zullen ze hun merk subwoofers, Velodyne, presenteren en o.a. RoomPerfect en de Digital Drive room-eq software demonsteren en de mogelijkheid om crossovers en subwoofers te gebruiken met de TDA 2200.
Door velen wordt de invloed van de akoestiek van de kamer onderschat.
Met de Lyngdorf apparatuur is het mogelijk met een aantal metingen een gigantische verbetering te krijgen doordat de kamereffecten voor een groot deel teniet worden gedaan door correctie.

Set 2 is vooral bedoeld als demonstratie van Living Voice, een luidsprekermerk dat ze sinds kort zelf importeren. Deze hoog-rendement luidsprekers blinken uit door hun extreem makkelijke aanstuurbaarheid (gebruik van laag-vermogen buizenversterkers is geen probleem) en hun muzikale karakter.
Met deze tweede set zal volledig analoog gedraaid worden. 

De sets zullen bekabeld worden met vooral Nordost, maar wellicht ook met een nieuw merk kabels, dat ze willen gaan vertegenwoordigen in Nederland.

We waren al rond 13:00 uur in Cafe zaal 'De Gouden Leeuw' in Vessem. Een prachtlocatie in een leuk dorpje en vooral met een werkelijk prachtige zaal met dito akoestiek. Dit was erg veelbelovend!

Ik was erg laat thuis (2:00 uur), maar ik vond het het allemaal waard! Jan, bedankt voor het regelen!

Ik laat de beschrijvingen over aan de aanwezige(n). In ieder geval is hier het officiele topic! 

Wil wel kwijt dat de Living Voice + Lavardin + Michell + Lehmann set ongelooflijk goed presteerde in die ruimte. Was dus erg jaloers op de grootte en akoestiek van de zaal... 

Er zijn veel foto's gemaakt, maar helaas niet door ons, dus we moeten wachten op het verslag van de vice-voorzitter op de http://aob.hifi.nl/ site.

 

Beste Coen,

Hier in Vlaanderen bestaat er 'www.audioforum.be', ooit begonnen als een vriendenclubje maar nu veeleer verworden tot een commerciële aangelegenheid.

We kunnen maar jaloers zijn op een onafhankelijke audioclub !

Groet
Renaat 

Mattheus uit België

Mooie en vooral ook informatieve website van een zeer lovenswaardig initiatief. 
Strekt tot voorbeeld !

Guido Tent van Tentlabs:

Bedankt voor je antwoord en je toelichting op de avond. Wat mij betreft zijn ook mijn voornaamste doelen bereikt:

  • Contact leggen met de vereniging
  • Laten horen wat het doet, zo'n klok
  • Laten zien wat TentLabs doet, en contact maken met een van de dealers

Wat mij betreft was het ook goed hoorbaar, maar ik snap ook wel dat er mensen zijn die er moeite mee hadden. Ik kreeg toch goede feedback, er waren veel mensen die toch juist die typische aspecten noemden die zo leuk verbeteren. Ook het live aspect werd gewaardeerd (nogmaals bedankt Arie !)

Er komen overigens nog andere producten en nieuwe aankondigingen.

Bedankt voor jullie uitnodiging en tot ziens !

Guido Tent Tentlabs

Warren Quality Systems: 

It was very nice to visit Holland and your Audio club; I was once
again pleased from the turnout and the response from your members.
I hope they start to try the Harmonix products in there systems soon; we should plan for another demo in 2005.

I would like for you to offer your members the chance to purchase
XRCD's.The web page is as follows: www.xrcd.com there you can download a Catalog.

Looking forward to working with you and your members in the future.

Thanks Again, 

Virgil Warren Warren Quality Systems

Bijwonen opname van STS-digital / Fritz de With

Fritz de With gaf aan het erg naar zijn zin te hebben gehad tijdens de meeting van november. Hij was met name verrast over het enthousiasme van de leden en de ontspannen sfeer waarin het geheel zich afspeelde. Inmiddels heeft Fritz ons laten weten ook per mail veel leuke reacties van leden ontvangen te hebben. Hij wil ons derhalve uitnodigen eens een van zijn opnames bij te wonen en zal het bestuur hiertoe op de hoogte houden van de data waarop dit mogelijk is. Wij houden, op onze beurt, jullie hiervan op de hoogte!

Edwin Roescher van Audiac :

Beste Roy,

Ik heb je mail ontvangen en meteen even jullie website bezocht. 
Ziet er goed uit moet ik zeggen.
Wat betreft de uitnodiging om een avond een demo te geven moet ik bij je terugkomen.


Edwin Roescher Audiac 

Perfect Performer:

Suggesties van een paar leden van jullie club èn van Audioforum België
hebben me een tweede aanpassing aan de luidsprekers doen maken: de tweeter en de middentoner zijn nu op een uitwendig gemonteerd sub-baffletje geplaatst, met de tweeter boven en de middentonenunit er zo dicht onder, dat de randen van de units elkaar raken.
En ja: het is er weer wat preciezer en homogener van geworden!
Wil je de adviseurs groeten en bedanken namens mij? Bedankt!

Vriendelijke groet,


Klaas Feenstra, Perfect Performer

Perfect Performer:

Jullie waardevolle commentaar heeft er inmiddels tot een duidelijke
verbetering van de SoundStone 30 geleid. Dank! Dank! Dank!
De middentoner zet nu een stuk hoger in, waardoor woofer en middentoner minder "dubbelen". Het totale klankbeeld is hierdoor slanker, frisser en directer geworden.

Tot mijn verrassing zijn m'n tweedehands-koopjes versterkers Marantz PMA-80 Mk II SE en PMA-82 beheerster en transparanter dan de Bryston combinatie: ook in het basgebied.
Ik heb het hoopvolle vermoeden dat jullie over de huidige set aanmerkelijk positiever zouden oordelen.

Zondag a.s. laat ik ze horen, van 14u t.e.m. 18u, in hotel Aldhem in
Grobbendonk (op 15 min van de ring van > Antwerpen.
Mocht jij (of iemand van de club) toevallig in de buurt zijn... val gerust
binnen. Ik denk dat samenwerking en gegevensuitwisseling tussen audioclubs zowel voor de clubs zelf als voor lui als ik van nut zou kunnen zijn!

Vriendelijke groet aan alle leden van je toegewijde

Klaas Feenstra, Perfect Performer

Music Matters:

Afgelopen donderdag waren we te gast bij jullie audioclub. We hebben uitgepakt met de Choral serie van Chord enerzijds en de Creek A50i en CD50 anderzijds. Beide sets hebben we op een Amphion luidsprekerset aangesloten. Het was een verschil in geld van een factor 10. Hoe het verschil in geluid beoordeeld werd kun je nalezen op hun website. Wij van Music Matters hebben in ieder geval genoten van de avond en veel plezier beleefd!

Sander Tinnemans  Music Matters Weblog

Audio Excellence:

Onze ervaringen met jullie club zijn zondermeer goed te noemen.
Vaak zijn bij andere clubs de leden zo fanatiek en/of eigenwijs met (voor)oordelen dat het voor ons erg moeilijk is om op basis van een vergelijkende demonstratie enige nuanceringen over te brengen. Het fijne van jullie club is dat de leden veel opener en respectvoller zijn ten aanzien van andere- of voor hen nieuwe standpunten. Jullie club heeft een goede sfeer waarbinnen ieders standpunt gehoord wordt. En een gezonde (maar wel respectvolle) discussie mogelijk is, zo behoort het te zijn.. En het is een verdienste van het bestuur maar ook van elk individueel clublid! Wij van Audio Excellence zijn daarom erg blij bij jullie club betrokken te zijn;niet uitsluitend uit commercieel oogpunt maar ook wij zijn liefhebbers van zo goed mogelijk gereproduceerde muziek.
Ga zo door!

Groet,Audio Excellence,
Cees-Jan Lankhaar & Jan Verlegh