Februari 2017 Verslag Daudio

Donderdag 16 februari waren Hans Beckeringh en Jeroen Dezaire van Daudio bij ons op bezoek. Dit keer met de nieuwe Daudio C1 dipool luidsprekers, dit was het tweede bezoek, de eerste keer bezochten ze ons in januari 2014 en toen werden de W1 dipool design luidsprekers gedemonstreerd.

Hans van L introduceert Hans en Jeroen. Hans Beckeringh geeft aan dat het bij de C1 gaat om een toegankelijker model in vergelijking tot de W1. De prijs ligt een stuk lager en de luidpreker is passief gefilterd. Hierdoor kan de luidspreker zondermeer op elke normale versterker aangesloten worden. De gebruikte versterker is in dit geval de Daudio N1000 met een vermogen van 2 maal 500 Watt. Al is een versterker van 2 maal 20 Watt voldoende toch is het hebben van reserve altijd goed volgens Hans.

De gedemonstreerde set bestaat uit de C1 dipool luidsprekers van Daudio, de Daudio N1000 versterker, de Daudio DAC die via een analoge ingang gebruikt wordt als passieve relaisgestuurde volumeregeling, de Metrum Acoustic Musette DAC en een Auralic Aries Femto streamer.

Apparatuur:
C1 dipool luidsprekers Euro 2.995,- per stuk
Daudio N1000 versterker Euro 3.499,-
Daudio DAC met passieve volumeregeling
(gaat uit het assortiment maar is nog beperkt (uit voorraad) leverbaar Euro 1.995,-
Metrum Acoustic Musette DAC, Euro 995,-
Merging NADAC, Euro 11000,-
Auralic Aries Femto streamer, Euro 1.795,-
Sbooster lineaire voeding met extra filter, Euro 250,- plus Euro 57,50
Isotek EVO3 Aquarius “mains conditioner”, Euro 1.395,-

De Auralic streamer wordt gevoed door een Sbooster lineaire voeding met extra filter. Voor de stroomvoorziening is het geheel is aangesloten op een Isotek EVO3 Aquarius “mains conditioner”. De C1 luidspreker bevat twee 10 inch Scan-Speak woofers, een SB-Acoustics middentoner en een Mundorf AMT tweeter.

Het passieve scheidingsfilter zit in de voet en is ingegoten (voor het gewicht en de stabiliteit). De C1 staat op soepele rubber voetjes (hij kan wiegen) om de luidspreker te ontkoppelen van de vloer. De C1 kan worden geleverd, op wens van de klant, in diverse kleuren en afwerkingen zoals onder andere hout. Verder is een luidsprekerdoek leverbaar in bijna elk gewenste kleur.

Op de vraag naar de steilheid van de filters gaf Jeroen aan dat deze “zo slap mogelijk” is. De vraag van Cor van Zundert was of het laag op deze manier niet te snel afvalt. Het antwoord is nee, dit wordt gecompenseerd door het scheidingsfilter.
Dan wordt er muziek gespeeld:

 • Eva Cassidy, Stormy Monday
 • Dire Straits, You and Your Friend
 • Steve Ray Vaugn & Double Trouble, Chitlins Con Carne
 • Al Jarreau, Scootcha Booty
 • Eiji Oue, Espana Rapsody
 • Ivan Fischer, Budapest Festival Orchestra, Symfonie no. 7 in D minor
 • All Times Bigband, Sway (zanger Hans Beckeringh)

Het is tijd voor een verandering en daarom wordt de “Merging NADAC” aangesloten in plaats van de Metum Acoustic Musette.

De volgende twee nummers worden gespeeld:
All Times Bigband , But Beautiful (zangeres Marjoleine Leene) All Times bigband, Sway Er ontstond enige onrust, door de nieuwe DAC werden bepaalde aspecten beter maar er leek een soort vervorming op te treden in de stem van de zanger (Sway). De oorzaak is onduidelijk maar volgens Hans en Jeroen treedt dit bij de W1 luidsprekers zeker niet op. (Op mij kwam het over alsof het systeem een vervorming als gevolg van een sterke jitter vertoonde). Besloten wordt de Metrum Acoustics Musette weer te gebruiken en met het nummer Sway lijkt deze “vervorming” grotendeels weer verdwenen te zijn. Hoe klinkt de set? De impressie van voor de pauze: De klank is open, rustig, in balans en vrij van compressie. Hans van Liempd voorspelde dat de zaal na de pauze nog steeds vol zou zitten, en dat is een groot compliment. Men is bijzonder lovend over de klank en de plaatsing van de luidsprekers.

Na de Pauze wordt als eindversterker de Accuphase E-560 van Guus ingezet (dit is een full class-A versterker van 2 maal 60 Watt aan 4 Ohm).

Gespeelde muziek:

 • Al Jarreau, Scootcha Booty
 • Arne Domnerus, High Life
 • Eva Cassidy, Ain’t no sunshine
 • Dire Straits, You and Your Friends
 • Patricia Barber, Summertime
 • Joe Beck & Ali Ryerson, Ode to Billie Joe
 • Leonard Cohen, You want it darker

Er vond een vreemd voorval plaats, na het plaatsen van een USB-stick van een AOB-lid crashte de Auralic streamer,
de oorzaak is onbekend en het euvel werd door Jeroen snel weer verholpen.
Na de pauze klinkt het systeem rustig, homogeen, geeft een goed geluidsbeeld en is prettig om naar te luisteren.
Al met al is men zeer enthousiast en tevreden.


Aan het einde van deze zeer geslaagde demonstratie bedankt Hans van Liempd Hans en Jeroen
en als blijk van dank worden twee flessen wijn en de clubpennen overhandigd.
Hans gaf aan dat we erg genoten hebben, het was een geweldige demo, gewoon erg goed!


Verslag: Hans
Foto’s : Jean