Maart 2015 Verslag Leden voor leden

Ieder jaar in maart hebben we de jaarvergadering, dan blijft er te weinig tijd over om iemand uit te nodigen. Dit is een mooie gelegenheid voor onze leden om zelf iets te organiseren, daarom vandaag leden voor leden.

Na de (deze keer erg belangrijke) ledenvergadering, gaan enkele leden een stuk van hun kennis en ervaring delen met de rest van de leden. Ze zullen dit doen m.b.v. een powerpointpresentatie op een beamerscherm. Deze presentaties worden later als pdf en/of powerpoint gemaild. Elke presentatie duurde ongeveer een half uur, zodat er tijd overbleef voor vragen en een pauze. We hebben drie presentaties en Jan deed alles live, zo hadden we toch nog een beetje muziek.

De draaitafel en het finetunen van de arm en element.
Hierin zien en horen we wat er zoal gedaan kan worden om het optimale uit een draaitafel te krijgen door Hans van L.

Muziek van een PC
Hoe bouw je een audioset op voor digitale muziek. Hierin leren we hoe we een PC met DAC kunnen inzetten als hoogwaardige muziekbron door Cor

Bafflestep
Waarom zijn er brede en smalle luidsprekers? Waarom zijn de hoeken afgerond of schuin? Dit heeft te maken met bafflestep, en van invloed is op het bundelen (of juist niet) van luidsprekers op een luidsprekerfront. In deze presentatie wordt uitgelegd wat het een en ander met elkaar te maken heeft door Hans de V

Koperinstrumenten
De werking en toepassing van koperinstrumenten door Jan. Jan is ook groot liefhebber van muziek uit Oost Europa waar veel gebruik wprdt gemaakt van blassinstrumenten.