Maart 2017 Verslag Ledenvergadering / Cover-Muziekavond

Na de ledenveradering is het tijd voor muziek. Een aantal leden hebben apparatuur beschikbaar gesteld voor deze avond waar we gaan luisteren naar nummers waarvan het origineel zo veel mogelijk is achterhaald en de covers die na die tijd door andere artiesten zijn uitgebracht.

En dan gaan we toch echt over naar de muziek. Als eerste gaan we testen met welke set we de avond de muziek gaan afspelen.

De eerste opstelling:

  • Speakers: Teufel Ultima 40 MK2 €399,00 pp
  • Bron: NAD c521BEE €350
  • Versterker: NAD c375BEE €1399

De tweede opstelling:

  • Speakers: Teufel Ultima 40 MK2 €399,00 pp
  • Bron: Esound E-5m €780
  • Versterker: Primare A20 €1100

Om muziek van USB stick af te kunnen spelen hebben we een laptop met JRiver en een Behringer UCA222 (€30)
externe geluidskaart en een iFi iDSD (€450)

De meningen lopen ietwat uiteen maar er wordt een keuze gemaakt voor de eerste opstelling. Het luisteren kan beginnen! Vanavond luisteren we niet kritisch naar de installatie maar puur naar de originele uitgave en de covers die erbij horen. Een aantal leden hebben dan ook flink hun best gedaan om alles uit te zoeken. De geluidsfragmenten worden niet in hun geheel afgeluisterd anders zou dat in het geval van de bijdrage van Cor van Zundert, Pitures at an exhibition, echt nachtwerk worden.
Zie hier de lijst:

De leden vertelden zelf iets over hun bijdrage en hier en daar kon er ook wel is smakelijk gelachen worden. Het was in ieder geval een geslaagde en gezellige avond met dank aan degene met een muzikale bijdrage en vooral aan de leden die hun apparatuur ter beschikking hebben gesteld.